קריירה חדשה או הסבת מקצוע – כך תתחילו לעבוד במקצוע הכי מבוקש בהיי-טק ללא תואר אקדמי בתוך 5 חודשים
כתבה פרסומית
אם חשבתם להיכנס לעולם ההייטק הישראלי, כנראה שהדור הצעיר מצא ״קיצור דרך״. על פי אתר alljobs – השכר הממוצע של מאבטח סייבר בישראל עומד על ₪20,269 בחודש. חוץ מהשכר, בוגרי הייטק נהנים מתנאים טובים לפנסיה, משרדים ברמה של לונה פארק ותן ביס כדי שישארו כל הזמן עם בטן מלאה. מכללות רבות בישראל מבטיחות לימודים של 8 חודשים בלבד וגם עוזרות להתקבל לעבודה. יצאנו לבדוק
בדיוק כמוכם, גם אנחנו היינו סקפטיים וסירבנו להאמין שבתוך מספר חודשים כל אחד ואחת יכולים לקבל תעודה של מומחה במקצוע הנחשב לאחד התחומים המבטיחים של העשור בארץ ובעולם. להשתלב בהיי-טק בזמן קצר כל כך, ולהרוויח משכורות עתק ועוד להתקבל להארווארד בסיום הלימודים? האמת שהרמנו גבה.
לאחר תחקיר מעמיק גילינו מקצוע שגם יאפשר לכם להיות גיבורי העל של העסקים והחברות בארץ ובעולם, גם ליהנות ממשכורת של חמש ספרות מהגבוהות במשק, ואם יש בכם מספיק מוטיבציה להצליח אולי אפילו תתקבלו לאוניברסיטת הארווארד בארה"ב ותעבדו עם החברות המובילות בעולם. אז אם חשבתם לעשות הסבת מקצוע או לרכוש מקצוע חדש לחיים ולהיכנס לעולם ההייטק יחסית "בקלות", הכתבה הזו יכולה להיות קרש הקפיצה שלכם לעתיד וורוד יותר.
בשנתיים האחרונות תחום אבטחת הסייבר (Cyber Security) פורץ את כל הגבולות ומשאיר אבק לכל התחומים האחרים בהיי-טק, ולגמרי אפשר להבין מדוע.
עם זאת מה שבאמת הפתיע אותנו זה שממש לא משנה בני כמה אתם, מאיזה מוצא אתם, מה המקצוע הנוכחי שלכם, או אם יש לכם רקע קודם בנושא. לאחר תקופת הכשרה קצרה במיוחד במסלול מזורז תקבלו תעודה רשמית ותוכלו ולהרוויח משכורות שמנות לפחות כמו של מנכ"ל בהיי-טק או מהנדס תוכנה בכיר בגוגל.

אז איך זה אפשרי ולמה המעסיקים בהיי-טק יעשו הכל כדי להעסיק מאבטחי סייבר?
בשנים האחרונות התקפות הסייבר על חברות ואירגונים בכל רחבי העולם עלו באופן דרסטי. השימוש בטכנולוגיה מתקדמת מאפשר להאקרים המתוחכמים לשים את ידם על מידע אישי רגיש במיוחד של חברות אלו (בדרך כלל מידע על המשתמשים והלקוחות שלהן) ולהשתמש בו לדרישת כופר, שימוש זדוני, פריצה לחשבונות, ומה לא.
אז אם בעבר רק חברות ענק כמו גוגל, מייקרוסופט, פייסבוק, ופייפאל היו זקוקות נואשות להגן על המידע של המשתמשים שלהן, בימים אלו מאות ואלפי חברות בישראל ובעולם מעוניינות לגייס עובדים שיעזרו להן להגן על המידע הרגיש, והן לא יבחלו באמצעים על מנת לגייס כל עובד ועובד לתחום, והן גם מוכנות לשלם כהוגן.
לאור המצב, נוצרה תחרות מטורפת וביקוש כה גבוה לעובדים בהיי-טק שהביאה את החברות הללו להתחרות ביניהן על גיוס עובדים. תחרות שהובילה להשקעות של מאות אלפי דולרים בקמפיינים לגיוס עובדים כגון שלטי חוצות ענקיים באיילון ופרסים של עד $20,000 במבצע גיוס של "חבר מביא חבר".

אז נכון, ההאקרים תמיד לקחו חלק בפעילות הענפה של פריצה למידע מוצפן ברשת, אך בתקופה הנוכחית שבה מעל 95% מהמידע מועבר ונשמר באופן דיגיטלי בענן, המידע שלנו הפך לרגיש והוא חשוף להאקרים ופורצים הרבה יותר מבעבר.
ואם גם אתם שאלתם את עצמכם מה הסיבה שהם יעשו הכל על מנת לשים את ידם על מידע כה רגיש, אז אתם לא לבד. גם אנחנו לא היינו בטוחים מה יש להם לעשות עם המידע הזה ולכן יצאנו לשטח לפגוש את דודו ונונו מנכ"ל Smart College לבדוק על מה כל הרעש.
היי דודו, אז ספר לנו מה יש להאקרים ופורצים לעשות עם המידע הרגיש של החברות והתאגידים הגדולים בעולם.
"מה שהרבה אנשים לא מבינים זה שמה שקורה מאחורי הקלעים בתחום הזה ברוב המקרים לא נחשף לציבור בכלל. הרבה חברות נופלות קורבן לדרישת כופר ואפילו לא מדווחות על כך מהחשש לעתידן. ברגע שהאקר מצליח לשים את ידו על חומר רגיש של חברה מסויימת, הוא יכול לעשות איתו הרבה יותר ממה שאתם יכולים לדמיין."
וואו מעניין, מה למשל אפשר לעשות עם מידע שכזה?
"יש כל כך הרבה דברים שהם יכולים לעשות עם המידע הזה. יש האקרים שיבקשו כופר של מאות מיליוני דולרים כדי להשיב את המידע לפני שהפריצה תצא לתקשורת ותפיל את החברה בבורסה. יש כאלה שינצלו את את המידע בעצמם (לדוגמא בפרטי כרטיס אשראי של לקוחות החברה, פרטים אישיים, וכו'), או אפילו למכור את המידע לחברות מתחרות."
האמת שאף פעם לא שיערתי שזה אפשרי. לא היה לי מושג שזה המצב. ואיפה נכנס התפקיד של לוחם הסייבר בהתקפה שכזו?
"התפקיד של לוחם הסייבר הוא להגן על המידע הזה. מה שאומר שהוא חייב להיות האקר בעצמו ולדעת וגם לחשוב תמיד צעד אחד לפני ההאקרים המתקדמים בעולם. או בקיצור, להבין את הראש ה-"קרימינלי" ולדעת בדיוק את המהלכים שהאקרים יכולים לתכנן בכל רגע נתון."
נשמע כמו מקצוע מאוד מעניין ומאתגר. אבל להיכנס לתחום ההיי-טק לאחר הכשרה קצרה של פחות מ- 4 חודשים נשמע קצת הזוי לא?
"נכון שזה נשמע קצת הזוי אבל נכון לעכשיו זה המצב. מי יודע מה יהיו הרגולציות בעתיד אבל נכון לעכשיו כל אחד ואחת שרוצים להשתלב בהיי-טק יכולים להגיע אלינו לקורס אבטחת סייבר, לקבל הסמכה בין לאומית תוך פחות מ-4 חודשים ולהתחיל לעבוד בחברות הגדולות במשק כמומחים לאבטחת סייבר.
מדהים. ובאמת אפשר להגיע למשכורות כאלה כל כך מהר?
"לגמרי. אבל אתה לא חייב להאמין לי, אני מזמין אותך לפתוח את אתר אולג'ובס (AllJobs) וגם אתרים אחרים ולבדוק בעצמך. השכר הממוצע של מאבטח סייבר הוא 20,269 ש"ח ויכול להגיע ל-30,000 ש"ח ויותר תוך פחות מ 4 שנים. האמת שאני ממש לא מתפלא. התפקיד של מאבטח סייבר חשוב מאוד ויש לו משמעות גדולה מאוד בכל חברה או ארגון. זו גם הסיבה שגם קל מאוד להתקבל לעבודה בסיום הקורס. זה תפקיד מאתגר ומעניין וכולם בחברה "עושים כבוד למי שנכנס לתפקיד."
בשביל מי שקורא זה נשמע ממש מפתה…. מה דרוש ממני כדי להתחיל ?
"תראה אם היית שואל אותי את השאלה הזאת לפני 10 שנים הייתי אומר לך שאתה צריך ללמוד תואר ולבוא עם רקע טכנולוגי, אבל המציאות המצחיקה שזה כבר ממזמן לא אישיו תבין לפי שיטת הלימודים ייחודית שלנו אתה לא צריך שום דבר מלבד תושייה וקצת רצון אפילו מחשב נייד אתה מקבל מתנה מאיתנו.
תבין אנחנו לא עוד מכללת הייטק שמרצה על סייבר, אנחנו אנשי סייבר בתפקידי מפתח וניהול שמלמדים אותך איך להגיע ממש לתפקידים ולמשכורות שאנחנו נמצאים בהם. הקמתי ב-2002 חברת הייטק וכשראיתי את הביקוש העצום לאנשי סייבר בחברה שלי ושל חברות גדולות רבות, החלטתי להקים מוסד שילמד בטכניקה ייחודיות את הפרקטיקה מהאנשי המקצוע המובילים ביותר בחו"ל ובארץ- חומר שאין סיכוי שתמצאו במכללות אחרות, אולי זו גם הסיבה שחלק מהתלמידים שלנו מוצאים מקום עבודה כבר בסיום מחצית מהקורס.
יותר מזה, אני ממליץ לך לשאול את התלמידים שלנו החיילים, איך מ-0 משאבים רכשו מקצוע הייטק ביד כשכל החברים שלהם טחנו בורקסים בשקם.
איך אני יכול לוודא שאקבל את המשרה שאני חושק בה?
"אתה לא צריך לוודא, אנחנו נוודא עבורך! מלבד העובדה שאנחנו חברת הייטק ולימודים אנחנו חברת השמה, על כל תלמיד שאנחנו משיגים עבורו את המשרה שהוא חושק בה, אנחנו מרוויחים בין 2000$-6000$, אתה מבין שיש לנו אינטרס משותף ודרמטי להשיג לכם את המשרה שאתם חושקים בה.
הזוי אבל למרות עשרות אלפי התלמידים שיישמנו בחברות ענק, הן עדיין לא מפסיקות להתקשר שהן חייבות שנספק להם עוד תלמידים"
סוד קטן, היום גם סטודנטים בלימודי תואר מגיעים אלינו ללמוד את הפרקטיקה של הסייבר מה שמאפשר להם להתברג בחברות סייבר במקום לעבוד במלצרות או כמוכרי גלידה כמו חבריהם ללימודים.
אני זה שכותב את ספרי הלימוד למכללות ולכן אני יודע בדיוק מה שאתם צריכים בצורה שתוך 3 חודשים תדעו בפועל מה צריך לעשות
בוגרי קורס אבטחת סייבר לאחר מסלול הכשרה מהיר של מכללת "smart"
שמע, נשמע מעניין. אז איך בעצם נרשמים לקורס ומתחילים את התהליך?
"קודם כל שמח שאהבת וזיהית את הפוטנציאל, זאת באמת תקופת זמן שבה המעסיקים יצאו מגדרם כדי להעסיק מומחים בתחום, אז אפשר להגיד שכל הקודם ונכנס לתחום עכשיו זוכה. לגבי ההרשמה, מי שרוצה לבדוק אופציה להרשמה ולקבל עוד פרטים או לשאול שאלה, שישאיר פרטים פה למטה וניצור איתו קשר בהקדם.
שלום אני רוצה לשאול מה השם של המכללה ו את/ה יכול מדבר לי על אבטחת סייבר יותר.
שלום רב אני אבנר בשירי אני רוצה לדעת עוד פרטים על הקורס מה צריך ללמוד מה תנאים קבלת מה צריך ללמוד